Karup
Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: tirsdag d. 13. december 2022

Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: tirsdag d. 13. december 2022

DR1

06:24  

Rygepauser - vinter
Rygepauser - vinter Søren Ryge læser op af sin bog "Malthes årstider", som handler om sønnen Malthes oplevelser som barn. Vi hører om, da Malthe så dueungerne, klatrede i træer, fandt uglens fjer og mange andre hyggelige minder. Søren Ryge fortæller også om alle de sjove ting, som børn stadigt kan lege udenfor året rundt - forår, sommer, efterår og vinter. Så læn dig tilbage i sofaen og tag en hyggestund og en pause med Søren Ryge.

06:30  

Julehjertets hemmelighed (12:24)
Julehjertets hemmelighed (12:24) Dansk familiejulekalender fra 2022 (12:24). Stor ståhej. Kongen kommer på besøg og overnatter på herregården. Karen opdager, at Lars ved, hvor Rumle bor. De må være forsigtige. Kongen er imponeret over Rasmus' heltegerning og inviterer ham med til frokost hos de fine. Rasmus har aldrig prøvet noget så fint og fornemt før og da Aage aner, at der er noget mellem Rasmus og Marie Louise, stikker han til ham. Lars og Ilter prøver stadig at finde indgangen til nisseloftet, måske de to yngste drenge ikke er lige så forsigtige? Medvirkende: Karla Larsen Moltsen, Thea Sofie Lundbak, Isa Thorlacius, Maximillian Henriques Hale, Mia Lyhne, Esben Dalgaard, Lise Baastrup, Vigga Bro, Ditte Ylva Olsen, Anders Brink Madsen, Niels Martin Eriksen m.fl. Efter idé af: Thomas Glud og Mia Marie Borup. Instruktør: Poul Berg. Manuskript: Poul Berg og Jesper Nicolaj Christiansen. Fotograf: Bastian Schiøtt. Production design: Thomas Greve. Komponist: Nicklas Schmidt. Produktion: Mastiff Fiktion for DR med støtte fra FilmFyn.

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

07:20  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

07:45  

Kyst til kyst - Sønderjylland, Hejlsminde til Kollund (4:7)
Kyst til kyst - Sønderjylland, Hejlsminde til Kollund (4:7) På eventyr til lands, til vands og i luften ved kysten mellem den gamle og den nye grænse. Anders Drud får fart på, når han sejler ud med Danmarks hurtigste sejlbåd, og ved Høruphav dykker han på den gamle torpedostation. Marlene Kramm afslører, hvordan slaget ved Dybbøl fik en af hendes forfædre til at opfinde feltspaden, der blev en del af soldaters udrustning over hele verden. Line Friis Frederiksen måler, hvor grænsen går til vands, imens Flemming Rune møder manden, der som dreng opdagede en hidtil ukendt salamander i Danmark.

08:50  

Jul hos Claus Dalby (6)
Jul hos Claus Dalby (6) Juleaften er kulminationen på alle juleforberedelserne. Hjemme hos Claus Dalby bliver julen orange iklædt lidt rødt. Julebordet pyntes overdådigt med tulipanbuketter, filigranjuletræer, granatæbler og kumquarts med guldtrådsophæng. På juletræet kommer der naturligvis levende lys, men se hvor fint det bliver, når man bruger fyrfadslys. Tilrettelæggelse: Pia Kjeldsen Sendt første gang 23.12.13

DR2

07:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten på DR2
Morgenandagten på DR2

08:30  

5 skarpe om Sløk
5 skarpe om Sløk De største tanker er de tit de sværeste at forstå. Og én af de største tænkere i Danmark er den provokerende, århusianske teolog, Johannes Sløk. Derfor giver vi dig 5 skarpe punkter, der skærer ind til benet på de tanker, han gjorde sig om livet. De 5 skarpe: Eksistentialismen, Livet er absurd, Lidenskaben, Det tragiske og Sprog skaber virkelighed. Medvirkende: Idéhistoriker, Simon Axø Tilrettelæggelse: Bjarke Stender www.dr.dk/tro

08:50  

5 skarpe om Grundtvig
5 skarpe om Grundtvig De største tanker er de tit de sværeste at forstå. Og én af de tænkere, der har haft størst betydning for, hvem vi er som danskere, er N.F.S. Grundtvig. Derfor giver vi dig 5 skarpe punkter, der hurtigt skærer ind til benet på de tanker, der stadig præger, hvem vi er. De 5 skarpe: Folkeligheden, Livsoplysningen, Det politiske, Kristendommen og Historien. Medvirkende: Idéhistoriker, Simon Axø Tilrettelæggelse: Bjarke Stender www.dr.dk/tro

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:17  

Hunden Ib - sniger sig ud til en zombie
Hunden Ib - sniger sig ud til en zombie

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Ramasjang Mysteriet V (8)
Ramasjang Mysteriet V (8) Det er rart altid at vide, hvad klokken er. Men det er svært at vide, når ens armbåndsur er blevet stjålet! Og det er lige præcis, hvad der er sket for Rasmus. Det er ikke til at regne ud, hvem der har taget uret! Heldigvis får Kristian hjælp af Birk til at løse mysteriet. Men er det nok? Og får Rasmus sit ur tilbage?

06:00  

Ernest & Celestine (3)
Ernest & Celestine (3)

06:10  

Sarah og And (14)
Sarah og And (14)

06:20  

Bamselægen - Falsk strubehoste (1)
Bamselægen - Falsk strubehoste (1) Bamselægen Sandra får besøg af Bille og hans bamse Morfar, der hoster meget og er snottet. Bille assisterer Bamselægen i undersøgelsen af Morfar, men afbrydes undervejs af professor Allan, som elsker at fortælle om kroppen og af Portør Ole, som er overbevist om, at han er syg. Følg med, og se om Bamselægen og Bille finder ud af, hvad Morfar fejler, og om de kan hjælpe bamsen Morfar til at blive rask igen.

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:45  

Sebastians Jul (13:24)
Sebastians Jul (13:24) Sne, masser af dyr og juletraditioner er det Sebastian bokser med, når han passer bondegården. Drillenissen er på spil, men Sebastian og musen Herkules skal nok sørge for en fantastisk jul for alle dyr på gården. I dag skal Sebastian fodre får. Et lam har tabt et øremærke som han sætter på. Han varmer stearin og laver stearinlys. Dyrene skal jo også mærke, at det er Jul!

07:00  

Ramajetternes Jul (13:24)
Ramajetternes Jul (13:24) Øvst og Finn Falk finder et helt rum fyldt med mystiske ting. Sammen med Sus skynder de sig hjem til lufthavnen med sporene. Heldigvis ved Selma lige præcis, hvad der skal være Ramajetternes næste træk i jagten på computertyven.

07:15  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:20  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:20  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:25  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

07:30  

Bluey
Bluey

07:40  

Motor Mille og uniformerne - Politi (1)
Motor Mille og uniformerne - Politi (1) Nogle mennesker lever af at hjælpe andre, fx politiet. I dette afsnit fortæller Motor Mille om dengang hun sammen med en politimand og politihunden Elvis fandt en tyv, der var på spil og lærte, hvad man som politimand skal være god til.

07:55  

Paddington
Paddington

08:05  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:15  

Vidundervovsen Vaffel (17)
Vidundervovsen Vaffel (17)

08:30  

Sprinter Galore II - Cykel (9)
Sprinter Galore II - Cykel (9) Det kan godt være lidt kedeligt, synes Sprinter, når man aldrig må komme ud, så da Magnus tager på tur med sine forældre, forbarmer Viola sig over Sprinter og går med til at lære ham at cykle. Det viser sig dog at være sværere end som så - særligt når det går ned ad bakke, og der pludselig er en stor gren i vejen ...

08:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:00  

Drømmehuset (1:5)
Drømmehuset (1:5) Norsk livsstilsserie. At realisere drømmen om at bygge sit eget hus er både en utroligt spændende og en meget krævende proces. Følg seks familiers arbejde fra projektets spæde start ved tegnebrættet til drømmehuset står færdigt. På Sandhornøya i Nordland vil Ole-Martin og Sandra bygge et helt unikt hus, som passer til deres livsstil: Et domehus.

10:00  

Made in Denmark Jul (2:3)
Made in Denmark Jul (2:3) I anledning af julen samles de syv velkendte kunsthåndværkere fra Made in Denmark i et hyggeligt juleværksted i skoven - hvor de skal dyste i unikke julekreationer. Se med og bliv selv inspireret, når kunsthåndværkerne i dette afsnit skal dække et flot julebord!

10:30  

Antikkrejlerne XXIII (23:25)
Antikkrejlerne XXIII (23:25) Antikvitetseksperter konkurrerer mod hinanden om at købe antikviteter og sælge dem på auktion.

11:15  

Antikkrejlerne XXIII (24:25)
Antikkrejlerne XXIII (24:25) Antikvitetseksperter konkurrerer mod hinanden om at købe antikviteter og sælge dem på auktion.

DR2

09:10  

Edderkoppen (2:6)
Edderkoppen (2:6) Krimi- og kærlighedsdrama fra 2000. Bjarne forfølger sit spor i jagten på at afsløre Hjalmars forbryderorganisation og begynder at få lidt opbakning fra sin kollega H.C. Vissing. Samtidig bliver han kontaktet af direktør Vanbjerg, som vil fortælle noget om sin fortid og sine fremtidsplaner - mens hans kilde Væsel bliver udsat for en hårdhændet afhøring på Politigården. Bjarne støder igen ind i Lisbeth Gordan - og så kommer hans storebror Ole hjem fra USA, fuld af gå-på-mod og ulovligt indsmuglede dollars. Medvirkende: Jakob Cedergren, Stine Stengade, Lars Mikkelsen, Bent Mejding, Claus Ryskjær, Birthe Neumann m.fl. Instruktion: Ole Christian Madsen.

10:10  

Edderkoppen (3:6)
Edderkoppen (3:6) Krimi- og kærlighedsdrama fra 2000. Bjarne har fundet Væsel hængt og bliver taget med til afhøring på Politigården, hvor han afslører sin viden om korruption inden for politiets egne rækker. Han får opbakning af en noget rystet Vissing, og Bjarnes beskyldninger er tæt på at få konsekvenser - men så griber politikommissær Gordan ind. Mens Bjarne igen kontaktes af Vanbjerg, knytter hans storebror Ole kontakter til Hjalmar. Lisbeth nyder Bjarnes og Oles selskab, og de er begge betaget af hende. Medvirkende:: Jakob Cedergren, Bent Mejding, Stine Stengade, Lars Mikkelsen, Peter Steen, Bjarne Henriksen m.fl. Instruktion: Ole Christian Madsen.

11:10  

Det splittede Danmark (2:3)
Det splittede Danmark (2:3) EF-afstemningen i 1972. "Tabte arbejdspladser og merpriser på hårde hvidevarer?". Eller "opgivelse af national selvstændighed og kultur?". Det var de skrækscenarier, der i 1972 prægede valgkampen om det europæiske fællesmarked, EF. Spørgsmålet splittede et Danmark under omvæltning. Studenterne gjorde oprør, kvinderne ville ind på arbejdsmarkedet, og landbobefolkningen flyttede fra land til by. Oprøret nåede helt ind i partiernes egne rækker, hvor de unge og de gamle stod delt i spørgsmålet om EF-medlemsskab. Valgkampen fra 1972 endte som bekendt med et ja - men har rystet danskernes forhold til Europa lige siden. Mød fire politikere, der var med til at skrive et af Danmarkshistoriens vigtigste kapitler, som stadig kan sætte følelserne i kog. Tilrettelæggelse: Cathrine La Cour.

11:50  

Det splittede Danmark (3:3)
Det splittede Danmark (3:3) Da landet mistede sin uskyld. Med ophævelsen af forbudet mod billedporno i 1969 blev Danmark det første land i verden som tillod borgerne statsautoriseret utugt. Formålet var, at fjerne spændingen og den enorme interesse, ved at gøre pornografi legal. Man regnede med, at pornoen ville lide en stille død. Stik imod hensigten boltrede producenterne sig i hidtil usete retninger, og på ganske få måneder blev Danmark en af verdens største pornoeksportører. Og da var det for sent at fortryde. Tilrettelæggelse: Jacob Kofler.

TVR

09:10  

Vilde vidunderlige dyr: Kan du finde havtasken?
Vilde vidunderlige dyr: Kan du finde havtasken? En havtaske gemmer sig helt nede på bunden af havet. Den gemmer sig virkelig godt, for at kunne overraske de fisk, som den er på jagt efter. Spørgsmålet er, om du kan finde havtasken?

09:15  

Vilde vidunderlige dyr: Hugorm på jagt
Vilde vidunderlige dyr: Hugorm på jagt En hugorm kryber gennem græsset. Den er på jagt efter noget at spise. Måske kan den finde en mus eller et markfirben? Men oppe i luften er en tårnfalk også på jagt, og den vil gerne hugge hugormens frokost.

09:20  

Hemmelige dyr: Der er noget der øffer (7)
Hemmelige dyr: Der er noget der øffer (7) Tristan på 7 år har hørt noget mystisk; der er noget der går og øffer og grynter om aftenen i hans bedsteforældres have. Derfor har han bedt Isabel om at komme til Slagelse for at finde ud af, om det mon virkelig kan være en gris.

09:30  

MikroMakkerne - Snegle
MikroMakkerne - Snegle MikroMakkerne ruller trækvognen ud i naturen og går på krible krable jagt. I dag kigger Amina og Abdallah nærmere på de slimede snegle og undersøger hvilken snegleart, der er hurtigste og stærkest. Og så kaster de sig selv på hovedet i en slimet snegle-glidebane!

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Triceratops var ikke den hurtigste dinosaur, i stedet var den bygget til at blive og tackle.

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Velociraptor betyder "hurtig tyv", og den var virkelig virkelig hurtigt til at springe. Og Velociraptor havde en stor skarp klo. Kloen kunne foldes ud, som en foldekniv, når det var nødvendigt at bruge den.

09:45  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

10:00  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:05  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:10  

Onkel Reje og børnenes brevkasse (2)
Onkel Reje og børnenes brevkasse (2) Se hvor Onkel Reje og Brille tager hen i verden med rejseknappen i denne uge og mød også Onkel Rejes sure sokker, der elsker at fortælle vittigheder.

10:25  

Cirkusliv i savsmuld (11)
Cirkusliv i savsmuld (11) Sebastian kan ikke finde på nye dyre numre til sommerens forestilling. Cirkusdirektøren hjælper Sebastian med at få gode ideer godt hjulpet af Signe og Brasnik, som har købt elefant hullahopringe på et loppemarked.

10:40  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at påfuglen kan danse? Se med når Kristian og Katrine råber om kap med påfugle, og se om det lykkes han-påfuglen Poli-Tim at blive kæreste med hun-påfuglen Rosamynde.

11:10  

Onkel Rejes Sørøvershow (8)
Onkel Rejes Sørøvershow (8) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Johanna, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens forsvundne lommetørklæde, så de kan få guldskatten af ægte chokolade. Mød også Onkel Rejes gamle skolelærer Kannibalen, og se om Johanna og Onkel Reje kan vinde over Kæmpekrabben Ronaldo i sørøverfodbold. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

11:35  

Skæg med bogstaver - Æ
Skæg med bogstaver - Æ Afsnit Æ. I dag besøger Hr. Skæg den fine restaurant Æ, hvor han lærer at lave en spændende ret. Han skal også have fat i en æske i gaveboden hos søde Persille, som bliver drillet af en fræk bogstav-stjælende mus. Hr. Skæg kan også både en dans og en sang med Æ.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Bonderøven 2011 (3)
Bonderøven 2011 (3) På Kastaniegården er øksesæsonen gået i gang. Det første Frank økser er en granstamme til hestestalden. Hesten Solvej har fået et hingsteføl, som naturligvis vækker stor opmærksomhed. Vi skal følge Franks forsøg med at lave spegeskinker. Det er ikke helt enkelt at så tjørn, her må Frank benytte sig af både blender, vand, jord og ikke mindst en stor portion tålmodighed. Sendt første gang 06.04.11

12:15  

Bonderøven 2011 (2)
Bonderøven 2011 (2) Bonderøven spænder "Solvej" for tømmerslæden, og sammen henter de granstammer i skoven. En brændefyret bageovn har længe været et stort ønske hos Frank, og nu har han fundet ovnen på en gård, der skal nedrives. Hjemme igen lærer Frank den svære kunst at pode valnøddetræer - et projekt der også involverer en rugekasse. Ude på marken er Frank vidne til en tvillingefødsel. Sendt første gang 30.03.11

12:45  

Nak & Æd - en havørred i Limfjorden
Nak & Æd - en havørred i Limfjorden Foråret er på vej i Danmark. Og de to venner er draget til Nordjyllands spisekammer Limfjorden. Her vil de høste, sanke og fange til gryden er fuld. Dyret de særligt er på jagt efter er den sølvskinnende og majestætiske havørred. De får hjælp af en lokal lystfisker, der kan sit kram. Men Jørgen og Nikolaj skal fiske i waders med flue på linen. Så det gælder for dem om at have styr på både balance og grej - hvis altså ikke tænderne i stedet skal sættes i en sej søstjerne.

13:45  

Gintberg, Eskelund og Den dybe Tallerken: Elise Sørensen
Gintberg, Eskelund og Den dybe Tallerken: Elise Sørensen Vidste du, at stomiposen blev opfundet af en anonym sygeplejerske, der hed Elise Sørensen? Komikerne Jan Gintberg og Carsten Eskelund er meget imponerede over, hvordan Elises ide har gjort livet lettere for et utal af patienter verden over, så nu rejser de til hendes fødeby Kalundborg for at undersøge, om området stadig avler kreative borgere. Og DET gør det. Jan og Carsten besøger blandt andet det lugtfri udedas, besøgshesten Henning og Jørn, som har opfundet et drejeligt jagttårn.

14:20  

Hammerslag 2017 (19)
Hammerslag 2017 (19) Der er en første gang for alting, og i aften har Hammerslag sin debut i både den charmerende by Præstø og på den idylliske lille ø Nyord, som ligger nord for Møn. Vi starter på netop Nyord, som er så populær at husene bliver revet væk. Derefter går turen ind til fastlandet og til en landejendom i fredelige, naturlige omgivelser. Vi slutter af med at sende hold øst og vest ind i midten af den charmerende gamle havneby Præstø - og hvad koster så en fin patriciervilla hernede 1 times kørsel fra København.. Vært: Christian Degn

DR2

12:30  

Vores mystiske planet (4:5)
Vores mystiske planet (4:5) New Zelandsk naturserie fra 2019. (Mysterious Planet) I det etiopiske højland lever dyr, der ikke findes andre steder. En unik abe, som er den eneste overlevende fra en forsvunden stamme. Og et af Afrikas mest sjældne rovdyr. En rotteædende ulv. Hvordan overlever disse usædvanlige dyr i dette ekstreme område? Og hvordan er de endt her? For at få svar på det må vi begive os til et af de voldsomste geologiske steder på kloden.

13:20  

Vores mystiske planet (5:5)
Vores mystiske planet (5:5) New Zelandsk naturserie fra 2019. (Mysterious Planet) Lige uden for Rio de Janeiro ligger en glemt verden. Mata Atlantica - Brasiliens atlantiske regnskov. En fortidsverden, der er levested for ejendommeligt og enestående liv som løveaber, hornfrøer og træpindsvin. Hvordan er denne skov blevet et af klodens store hotspots for biodiversitet? Og hvorfor er den blevet glemt? For at få svar på det må vi begive os ind i en af de mest bemærkelsesværdige skove på kloden.

14:10  

Verdensdamerne - Kulørte kapper og den spanske Krøyer i Madrid
Verdensdamerne - Kulørte kapper og den spanske Krøyer i Madrid Madrid er på mange måder en overset storby i Europa, mener verdensdamerne. Det vil de forsøge at ændre på med deres besøg i den spanske hovedstad, hvor de oplever flamencodans på tætteste hold, svinger saksen hos en kappeskrædder og går uden om byens største museer for i stedet at stifte bekendtskab med kunstmaleren Joaquin Sorolla, Spaniens svar på den danske Skagensmaler, Krøyer.

14:40  

Charité - I Murens skygge (2:6)
Charité - I Murens skygge (2:6) Tysk dramaserie fra 2021. (Charité) Det lykkes Ella at verificere, at der sker ændringer i cancerpatienternes blod. Vil professor Prokop lytte til hende denne gang? Som hospitalets retsmediciner er Prokop også optaget af en mordsag. Liget af en kvinde har bidemærker fra et menneske. Et tilsvarende lig er fundet i Wien, så Prokop rejser til Østrig for at undersøge det.

TVR

12:00  

Vilde venner II (8)
Vilde venner II (8) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Aske og Ellen, der har vagten i klubhuset. Der er efterårsrengøring på basen, så dyreburerne skal renses og sikres mod regnen. Og så skal Vilde Venner hjælpe en ged, der er kommet langt væk hjemmefra.

12:20  

Byttebiksen (5)
Byttebiksen (5) Rosa har byttet sig til en flot gave, og Lotte er ved at gå ud af sit gode skind for at åbne den. Desværre er der ingen der har fødselsdag. Heller ikke Ida Sofie, der snart skal være storesøster, Sigurd, der elsker at lege med sin vilde racerbane, eller Ronja, der gerne vil bytte en bamse væk.

12:35  

Ramajetterne II (4)
Ramajetterne II (4) Der er kaos i Ramasjang Lufthavn. Kan det mon være den nye dygtige medarbejder, som Kristian har ansat, der i virkeligheden er skyld i alle problemerne?

12:55  

John Dillermand (7)
John Dillermand (7) I Zoo kommer John lidt uheldigt til at stjæle en is, med dilleren. Det bliver starten på et værre kaos med en løve på fri fod. Og John må både kæmpe med løven og senere måle sig med slangen. Når dilleren får ham i problemer, må han rydde op og redde situationen, for sådan er John Dillermand.

13:00  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu går det løs i Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally! I den anden kvartfinale skal de skrækkelige, levende døde fra Splatterne kæmpe imod de brillebærende Computernørder, der har fået et wildcard for bedste holdånd. Der bliver fart over feltet, når de to hold drøner ned ad striben, ud på Specialbanen foran 15.000 mennesker, og endelig rundt på Ramasjang Ringen. Holdene kæmper om en plads i semifinalen.

13:30  

Op og hop (7)
Op og hop (7) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. Denne gang med Jacinta, der tager på en drømmerejse til Frankrig.

13:40  

Oda Omvendt (2)
Oda Omvendt (2) Balder vil have, at Ella holder op med at bygge huler overalt. Hjemme vil Ellas far og mor derfor fjerne Ellas hule og foreslår, at de hygger sig med at rydde op. Det gider Ella ikke. Hun går til Oda Omvendt, og sammen vender Oda og Ella op og ned på Ellas forældre. Imens lusker Balder rundt udenfor - og gennem vinduet ser han Oda Omvendt zappe de voksne med sin omvendt-zapper.

13:50  

Superhelten Sprinter Galore (14)
Superhelten Sprinter Galore (14) Selv en superhelt kan komme til skade, erfarer Sprinter, da han brækker sit ene ben. Nu hvor han skal holde sig i ro, øjner skurken DiktaThor straks muligheden for at overtage magten - han har bare glemt at tage højde for Sprinters superheltemakker Leo ...

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (15)
Superhelten Sprinter Galore (15) Bum skruer op for sine planer om at ødelægge planeten, og inspireret af Bhilka-diamanten opfinder han et våben, der kan lave alting til diamant. På den måde kan han både ødelægge alt OG blive rig. Heldigvis er superhelten Sprinter dog ikke så nem at lave om ...

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (16)
Superhelten Sprinter Galore (16) Diktathor har opfundet et computerspil, som alle i Bakkeby bliver dybt afhængige af, og imens de sidder foran skærmene, har han frit spil til at overtage magten. Det er godt tænkt, men har han tænkt på superhelten Sprinter også?

14:00  

Monster Buster
Monster Buster Ane kan ikke sove om natten, fordi et dumt fantasi-monster kilder hende i sengen. Heldigvis kommer MonsterBuster Jacinta med en speciel slags kildemaling og seje vandballoner - og sammen buster de monstret. For selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man godt være bange for dem, og have brug for hjælp til at få dem væk.

14:15  

Onkel Rejes fede sommerferie (4)
Onkel Rejes fede sommerferie (4) Onkel Reje beslutter sig for at blive ren og lækker til babyen kommer. Krølle skal hjælpe med at trække hår ud af ørene og så skal Onkel Reje have noget så sjældent som et bad. Det er dog ikke noget helt almindeligt bad, der er tale om, men et der kræver både øl og en smuttur på tanken. Det viser sig dog at være lidt af en udfordring at tage bad, når ens nabo hader børn og har bestilt en ninja til at tilintetgøre én.

14:30  

Motor Mille på cirkustur (4)
Motor Mille på cirkustur (4) Motor Mille har en drøm om at optræde i et cirkus med hendes motorcykel. I Cirkus Kæphøj viser en ethjulet cykel sig at være mindst ligeså udfordrende, og Mille må erkende, at hun er nødt til at øve sig, hvis hun skal lykkes med et nummer i manegen.

14:45  

Sprinter Galore II - Olde (7)
Sprinter Galore II - Olde (7) Magnus og Viola tager Sprinter med op på hospitalet, så Sprinter kan reparere Olde, der er blevet meget syg. Men Olde kan ikke repareres, siger hun. Og hun vil faktisk heller ikke. Hun vil gerne bare have fred og sover stille ind kort tid efter. Magnus er ked af det. Det er bare det med, at han så aldrig skal se hende igen. Aldrig er bare lang tid ...

DR1

15:05  

Kender Du Typen? - Med komposit og karrysild
Kender Du Typen? - Med komposit og karrysild Hvem er det, der har morgen-, middag- og aftenskemaer til sine børn for at optimere tiden? Og som vil have en kæmpe tv-skærm i haven? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når Kender Du Typen? besøger en hovedperson, som arbejder tusindvis af kilometer væk fra hjemmet på Falster. Vært: Anna Lin

15:35  

Dommer John Deed (18)
Dommer John Deed (18) Engelsk dramaserie fra 2005. (Judge John Deed) På vegne af et forældrepar fører Jo Mills sag mod et forbrændingsfirma, der er under anklage for at udlede sundhedsskadelig forurening. Samtidig leder John Deed efter beviser for, at indenrigsministeren har modtaget bestikkelse. Det gør ikke hans fjender mildere stemt - og snart har Deed en anklage for embedsmisbrug hængende over hovedet.

17:05  

Jordemoderen X (2:7)
Jordemoderen X (2:7) Engelsk dramaserie fra 2021. (Call the Midwife) Søster Frances havner i en kilden situation, da en gravid kvinde betror sig til hende. Cyril hjælper en familie med at finde husly, da de sættes på gaden. Og søster Juliennes nye projekt støder på forhindringer.

DR2

15:30  

Charité - I Murens skygge (3:6)
Charité - I Murens skygge (3:6) Tysk dramaserie fra 2021. (Charité) I ly af natten skyder der en interimistisk mur op midt gennem Berlin. Pludselig er byen delt i øst og vest - og Charité er blevet grænseland. Hospitalets ansatte reagerer forskelligt på de overraskende begivenheder. Partisekretæren Lehmann vil have hospitalets læger til at underskrive en støtteerklæring til muren. Mens andre mærker deres drømme om frihed blive knust.

16:20  

Hitlers arktiske krig (2:6) Kapløbet om Norden
Hitlers arktiske krig (2:6) Kapløbet om Norden Finsk dokumentarserie fra 2021. (Untold Arctic Wars) Den tyske hær har desperat brug for mere jernmalm. Hitler har kig på Norge og især havnebyen Narvik, hvorfra svensk jernmalm bliver eksporteret. Også Storbritanniens Winston Churchill arbejder på en besættelsesplan for den norske kyst. De allierede og nazisterne kæmper om at kontrollere transporten af mineralerne i de barske nordnorske bjerge. Kan de allierede trænge nazisterne op i en krog?

17:10  

Hitlers arktiske krig (3:6) Hitlers store satsning
Hitlers arktiske krig (3:6) Hitlers store satsning Finsk dokumentarserie fra 2021. (Untold Arctic Wars) Hitler invaderer Sovjetunionen. Hans mål er at erobre nikkelminen i Petsamo, Finland, samt havnen og jernbanen i Murmansk, Sovjetunionen. Finland slutter sig til Nazityskland, hvilket får de allierede til at stramme grebet om de arktiske egne. Hitlers sommer-lynoffensiv mislykkes, og tyskerne bliver fanget af den iskolde vinter. Parterne kæmper også intenst om kontrollen over ishavet og over de lokale øers vejrstationer.

TVR

15:00  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:15  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:40  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Simon III
Simon III

15:57  

Simon III
Simon III

16:00  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:15  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

16:25  

Paw Patrol V
Paw Patrol V Tegnefilm med dansk tale Rocky redder sig selv + Vovserne og mysteriet om den førerløse sneplov

16:50  

Albi (13)
Albi (13)

16:57  

Onkel Rejes Julefis
Onkel Rejes Julefis

17:00  

Nissernes Ø (13:24)
Nissernes Ø (13:24) Kan Nissedoktoren hjælpe Lunte? Slipper Lunte for at få taget sin temperatur, og hvor stor bli'r regningen? Kan Santa berolige de meget ophidsede Fortnisser? Junior prøver at få gang i banansalget i Grønland. Puala hjælper ham med at lære at skyde med riffel. I Brugsen i Holme-Olstrup må Fiffig-Jørgensen slide i det uden kaffe - men på Nissernes Ø begynder det at se lidt uhyggeligt ud for Lunte. Medvirkende: Flemming Jensen, Niels Olsen, Jesper Christensen, Søren Pilmark, Jesper Klein, Christoffer Bro, Mick Øgendahl, Trine Gadeberg, Pia Rosenbaum, Roger Matthiesen, Jan Gintberg, Søs Egelind og mange flere. Manuskript og instruktion: Flemming Jensen. Sendt første gang 2003

17:30  

Onkel Rejes Julefis
Onkel Rejes Julefis

17:35  

Dragen og de syv prinsesser
Dragen og de syv prinsesser

17:40  

Stop! (7)
Stop! (7) Klara har fundet på en ny leg som hedder forestillinger. Men resten af familien er optaget af andre kedelige ting og vil ikke lege. Men hun ved, hvordan hun skal få dem til at ændre mening...

17:50  

Trex
Trex Trex og Simon vil tjekke karneval af på listen. Men en ubuden gæst dukker op forklædt som egern - eller er det en kat?

17:55  

Trex
Trex Trex spiser julemanden. Eller det ser ud som om, Trex spiser julemanden. Eller Simon tror det i hvert fald. Det er meget forvirrende.

DR1

18:00  

Julehjertets hemmelighed (13:24)
Julehjertets hemmelighed (13:24) Dansk familiejulekalender fra 2022 (13:24). Kongen udnævner Erik til ridder af Dannebrog og forelsker sig i Karens småkager. Karen får Rasmus til at passe på julehjertet og råder ham til at fortælle Marie Louise, at han elsker hende inden hun skal giftes. Men pludselig bliver alle tjenestefolk kaldt til mønstring. Lars påstår, at hans julehjertesmykke er blevet stjålet, men Karen forsøger at bevise, at han lyver og er en efterlyst svindler. Hele landsbyen samles i kirken og venter spændt på bruden, men hvor bliver hun af? Medvirkende: Karla Larsen Moltsen, Thea Sofie Lundbak, Isa Thorlacius, Maximillian Henriques Hale, Mia Lyhne, Esben Dalgaard, Lise Baastrup, Vigga Bro, Ditte Ylva Olsen, Anders Brink Madsen, Niels Martin Eriksen m.fl. Efter idé af: Thomas Glud og Mia Marie Borup. Instruktør: Poul Berg. Manuskript: Poul Berg og Jesper Nicolaj Christiansen. Fotograf: Bastian Schiøtt. Production design: Thomas Greve. Komponist: Nicklas Schmidt. Produktion: Mastiff Fiktion for DR med støtte fra FilmFyn.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:05  

FIFA VM 2022: Før kampen semifinale
FIFA VM 2022: Før kampen semifinale

20:00  

FIFA VM 2022: Semifinale, direkte
FIFA VM 2022: Semifinale, direkte

20:45  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

20:55  

FIFA VM 2022: Semifinale, direkte
FIFA VM 2022: Semifinale, direkte

DR2

18:05  

Præst søger Paradis - Allehelgen
Præst søger Paradis - Allehelgen Det er mørk vinter på Sejerø. I kirken er der Allehelgensgudstjeneste, hvor man mindes dem, der er døde i det forgangne år. Præsten mindes sine egne oplevelser med døden og begraver en øbo. Josefine begynder at længes efter sine venner i København.

18:35  

Klostrets mørke hemmeligheder (2:4)
Klostrets mørke hemmeligheder (2:4) Moder Theresa er umiddelbart en succes på Sostrup, men under overfladen bliver nonnerne, ifølge tidligere søstre, holdt i et psykologisk jerngreb, og i 1993 dør en ældre dement nonne i klostergården.

19:05  

Ørnedræberne - Hævn er en ret, der skal serveres kold (2:4)
Ørnedræberne - Hævn er en ret, der skal serveres kold (2:4) Det her er personligt, det er hævn, siger skovfogeden Klaus, som Zissel og Jens møder en tidlig morgen på en af Tåsinges havne. Fire af de fem døde havørne er fundet hængende i et brombærkrat under reden, men der ville havørne aldrig lande, så nogen må have flyttet dem dertil, mener skovfogeden. De lokale fugleentusiaster Niels og Lilly fra Ornitologisk Forening mener, at man skal følge pengene og peger i retning af den lokale fasanjagt. I politiets journaler finder Jens og Zissel frem til en tidligere sigtet i sagen. Men pludselig bliver problematikken uhyggeligt aktuel.

19:35  

Julehjertets hemmelighed (13:24)
Julehjertets hemmelighed (13:24) Dansk familiejulekalender fra 2022 (13:24). Kongen udnævner Erik til ridder af Dannebrog og forelsker sig i Karens småkager. Karen får Rasmus til at passe på julehjertet og råder ham til at fortælle Marie Louise, at han elsker hende inden hun skal giftes. Men pludselig bliver alle tjenestefolk kaldt til mønstring. Lars påstår, at hans julehjertesmykke er blevet stjålet, men Karen forsøger at bevise, at han lyver og er en efterlyst svindler. Hele landsbyen samles i kirken og venter spændt på bruden, men hvor bliver hun af? Medvirkende: Karla Larsen Moltsen, Thea Sofie Lundbak, Isa Thorlacius, Maximillian Henriques Hale, Mia Lyhne, Esben Dalgaard, Lise Baastrup, Vigga Bro, Ditte Ylva Olsen, Anders Brink Madsen, Niels Martin Eriksen m.fl. Efter idé af: Thomas Glud og Mia Marie Borup. Instruktør: Poul Berg. Manuskript: Poul Berg og Jesper Nicolaj Christiansen. Fotograf: Bastian Schiøtt. Production design: Thomas Greve. Komponist: Nicklas Schmidt. Produktion: Mastiff Fiktion for DR med støtte fra FilmFyn.

20:00  

Signe Molde på udebane: "Der er ingen klimakrise!"
Signe Molde på udebane: "Der er ingen klimakrise!" De er sure på vindmøller, kalder de unge for "alarmister" og advarer danskerne imod den grønne omstilling. Midt i klimakrisen har en gruppe mænd oprettet foreningen 'Klimarealisterne'. De har inviteret Signe Molde med på generalforsamling og når de på Folkemødet kæmper for at trænge igennem med deres kontroversielle budskaber.

20:30  

Se mig som jeg er
Se mig som jeg er Teenagepigen Rima balancerer på kanten mellem barn- og voksenliv og kæmper for at finde sin egen vej i livet med sin autismediagnose. Rima ved, at hun er anderledes, men hun har aldrig opfattet sin autisme som noget begrænsende. 'Bare vær dig selv' har altid været hendes mantra og råd til sine klassekammerater, der ligesom hende har 'særlige behov'. Vi møder Rima i en turbulent tid, der tvinger hende til at finde sin egen vej ind i voksenlivet, og overvinde de begrænsede muligheder, samfundet tilbyder.

TVR

18:02  

Onkel Rejes Julefis
Onkel Rejes Julefis

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:20  

Petronix
Petronix Da Prinsesse Ranedyr stjæler en flok husky-hunde, tager Mads sig af redningsaktionen, fordi han med Pup-E selvfølgelig har det bedste kendskab til hunde! Men Shell-E, Kitt-10 og Paul-E har andre planer og kan ikke lade være med at konkurrere mod hinanden i kapløbet om at redde huskyerne.

18:30  

Smølferne
Smølferne

18:45  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

18:50  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:00  

Svampebob Firkant IX
Svampebob Firkant IX

19:00  

Svampebob Firkant VIII (11)
Svampebob Firkant VIII (11)

19:25  

Bedst & Bedster
Bedst & Bedster Bedster rekrutterer så mange borgere hun kan til Bedstebys robotdans rekordforsøg, men Bedst er ikke danser og kæmper med de indviklede dansetrin. Så i stedet for at danse som en robot, beslutter han sig for at være en robot. Han er nu så god til dansen, at han overstråler sin søster - og hun er ikke tilfreds. Men da Bedst´ over-entusiastiske robotdans bringer byen i fare, kan tvillingerne til trods for deres forskelligheder godt arbejde sammen for at redde dagen.

19:35  

Wild Kratts III (10)
Wild Kratts III (10)

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:50  

FIFA VM 2022: Efter kampen semifinale
FIFA VM 2022: Efter kampen semifinale

22:30  

Mordene i Brokenwood VI (2:4)
Mordene i Brokenwood VI (2:4) Newzealandsk krimiserie fra 2019. (The Brokenwood Mysteries) En kniv i ryggen. Det er titlen på krimiforfatteren Jack Rudds seneste bog - og det er den skæbne, Rudd selv ender med at lide, da han kommer til Brokenwood for at læse op fra bogen. Nu er det op til Mike Shepherd at finde ud af, hvem der førte kniven.

DR2

21:45  

På skuldrene af Bohr (2:6)
På skuldrene af Bohr (2:6) Ved at bruge stråling og radioaktivt sukker kan læger og fysikere nu finde sygdomme, som før var usynlige. Alt sammen fordi to forskere for snart 100 år siden lavede forsøg med katte. Dansk videnskabsserie fra 2022 om kvantefysikkens uforklarligheder, som tager udgangspunkt i de ideer og tanker den danske fysiker Niels Bohr havde for 100 år siden, og som blev fundamentet til kvantemekanikken. En teori om de allermindste ting i universet.

22:30  

Jul på Vesterbro (13:24)
Jul på Vesterbro (13:24) - med Anders Matthesen. Stewart og Danny gøgler, på hver deres særegne måde. Igor ser nærmere på Vivian. Sendt første gang 13.12.03

22:45  

Klostrets mørke hemmeligheder (4:4)
Klostrets mørke hemmeligheder (4:4) Moder Theresa bliver suspenderet af Vatikanet og mister derved sin abbedissetitel. Hun forlader klostret, men kan det passe, at hun igen, med den katolske kirkes velsignelse, kalder sig abbedisse, nu i udkanten af slummen i Peru?

23:15  

Dolly: Historien om det klonede får
Dolly: Historien om det klonede får BBC-dokumentar fra 2021. (Horizon: Dolly: The Sheep That Changed the World) Det er verdens mest berømte får. I 1997 afslørede en gruppe forskere kloningen af fåret Dolly. For første gang var det lykkedes at skabe en perfekt kopi fra en celle af et voksent dyr. Det banebrydende resultat vakte stor opsigt verden over, men skabte også panik. Her fortæller dem, der skabte Dolly den kontroversielle historie om, hvordan hun blev lavet.

TVR
DR1

00:05  

Alene i vildmarken USA - Winter is coming (4:9)
Alene i vildmarken USA - Winter is coming (4:9) Amerikansk overlevelseseksperiment fra 2022. (Alone: Frozen) Det barske miljø tærer på deltagerne. De må ændre deres strategier for at finde nye fødekilder, før de bukker under. Samtidig truer det iskolde Atlanterhav med at tage deres forsyninger og chancen for at vinde de 500.000 dollar.

00:50  

Hamilton II (3:4): Skyggeverden
Hamilton II (3:4): Skyggeverden Svensk thrillerserie fra 2022. Carl Hamilton må forlade Lykke midt under sin forlovelsesfest for at tage på mission, men hans trang til at leve et normalt liv bliver stadig større. En forsker er blevet kidnappet og afpresses. Kan Hamilton forhindre, at livsvigtig information havner i de forkerte hænder?

02:20  

Professor T: Retssagen
Professor T: Retssagen Britisk krimiserie fra 2022. Mens en retssag begynder, præsenterer professor T sagen for sine studerende. Den drejer sig om en vicevært, der er anklaget for mordet på sin rige arbejdsgiver. Det ligner umiddelbart en simpel sag, men Professor T er overbevist om, at den anklagede er uskyldig, og lægger sig i selen for at bevise det.

03:10  

Guru II (2:6)
Guru II (2:6) Efter en runde på golfbanen meddeler Erik, at han kæmper med manglende livslyst, mens han drikker det ene glas vin efter det andet. Noget, der får en uheldig indvirkning i Anders' forhold til akademiets mest centrale investor. På LETS GO ACADEMY ankommer den nye yogalærer Sune, og sætter Anders' tålmodighed og lederskab på prøve.

03:35  

Kender Du Typen? - Med gadekryds og tagterrasse
Kender Du Typen? - Med gadekryds og tagterrasse Hvem er det, der bor med sine to hunde på toppen af en 100 år gammel industriejendom på Amager? Og som har indrettet sit hjem med masser af kunst og gerne overnatter på sin store tagterrasse? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når Kender Du Typen? besøger en penthouselejlighed med et køkken, som vores hovedperson er godt og grundigt træt af. Vært: Anna Lin

DR2

00:05  

Det fantastiske Rom (2:2)
Det fantastiske Rom (2:2) Britisk dokumentarserie fra 2018. (Rome Unpacked) Den britiske kunstkritiker Andrew Graham-Dixon og den italienske kok Giorgio Locatelli udforsker de forskellige italienske regioner og deler generøst ud af deres viden om landets rige kultur og regionale køkkener. Sammen ser de på landskaber, kunst, både gamle mesterværker og nyere samtidskunst og madkultur. I dette afsnit udforsker de Rom med særligt fokus på renæssancen og barokken samt byens katolske historie.

01:05  

Farvel til USA's mest forhadte familie
Farvel til USA's mest forhadte familie Britisk dokumentar fra 2019. (Louis Theroux: Most Hated Family Revisited) Westboro Baptist Church er en af de mest berygtede og rabiate hadgrupper i USA. En kirke, der fordømmer og hader homoseksuelle, jøder, muslimer, politikere, pop- og rock stjerner og ateister. Her følger vi Louis Theroux, når han igen besøger medlemmerne af den ekstreme kristne bevægelse. Har deres holdninger ændret sig efter kirkens stifter Fred Phelps' død? Eller udgør had stadig kernen i deres verdenssyn?

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, KARUP.net. Alle rettigheder forbeholdes.
1207053544